Home Artikelen Wat voor databundel heb ik nodig bij de iPhone?

Wat voor databundel heb ik nodig bij de iPhone?

0
2

Wie gebruik wil maken van mobiel internet moet bij het afsluiten van een iPhone abonnement ook kiezen voor een databundel. Maar wat voor databundel met hoeveel data heb je dan eigenlijk nodig bij de iPhone? Het verschilt natuurlijk per persoon hoeveel data er nodig zal zijn. Er zijn kleine databundels beschikbaar van 250MB of 500MB, deze bundels zijn geschikt voor personen die gebruik maken van e-mail en Whatsapp op hun toestel maar verder niet intensief gebruik maken van andere apps op de iPhone. Personen die gebruik maken van verschillende apps, foto’s of video’s versturen en bijvoorbeeld veel radio luisteren hebben een grotere bundel nodig van 1 tot 1 GB. Databundels vanaf 1,5 GB tot 2,5 GB zijn comfortabel en zullen niet snel worden overschreden. Er zijn daarnaast ook providers die databundels met onbeperkt internet aanbieden. Daarbij is het wel vaak zo dat het internet vanaf een aantal verbruikte GB zal vertragen.

Het schatten van het dataverbruik

Het dataverbruik bij de iPhone zal moeten worden geschat, dit is een stuk lastiger dan het schatten van het aantal belminuten of sms’jes dat men nodig heeft. Waar data precies aan opgaat is namelijk niet altijd even duidelijk. Achtergrondprocessen kunnen namelijk ook ongemerkt data verbruiken zonder dat men zich daar bewust van is. Om toch te kunnen schatten hoeveel data er nodig zal zijn is het van belang te weten hoeveel data er wordt verbruikt door bepaalde apps of handelingen. Het versturen van Whatsapp berichten kost bijvoorbeeld zo’n 0,001 MB, een e-mail versturen 0,2MB een foto versturen 1 MB, een internetpagina bekijken 0,5 MB, een Youtube-filmpje bekijken 5MB per minuut en radio luisteren zo’n 2 MB per minuut. Dit verbruik is gemiddeld geschat en niet altijd nauwkeurig maar het geeft een beeld van hoeveel data er wordt verbruikt. Ook zijn er verschillende apps waarmee het dataverbruik in de gaten kan worden gehouden zoals Dataman en Onavo Count.

Door het eigen dataverbruik goed in te schatten kunnen onnodig hoge kosten worden voorkomen. Schat het dataverbruik nooit te laag in, verbruik buiten de bundel is namelijk erg duur. Vaak kan een databundel niet worden aangepast indien men erachter komt dat deze te laag is. Hou het verbruik daarom goed in de gaten.

Wel of geen WiFi in de buurt?

Ook is het voor het kiezen van een databundel bij de iPhone van belang in welke omgeving het mobiele internet wordt gebruikt. Wie vaak op dezelfde plek zit en gebruik kan maken van WiFi zal minder data nodig hebben dan iemand die bijvoorbeeld veel onderweg is en niet van een draadloos netwerk gebruik kan maken. Op veel openbare plekken kan gebruik worden gemaakt van WiFi, maak hier dan ook consequent gebruik van zodat er minder data nodig is. Om te voorkomen dat je over de maandelijkse limiet gaat is het verstandig om zoveel mogelijk gebruik te maken van Wifi. Door Wifi te gebruiken maak je geen gebruik van je eigen databundel.

Thuis en bij vrienden en familie
Dit kan thuis gebruikt worden met draadloos internet maar ook buiten de deur. Vraag als je bij vrienden en familie bent de code voor het draadloos internet zodat je gebruik kunt maken van Wifi. Iedere keer dat je bij hen op bezoek bent zoekt de iPhone direct verbinding met het Wifi netwerk. De code hoeft maar één keer ingevoerd te worden om vervolgens altijd contact te kunnen maken met het netwerk.

In het openbaar
Er kan in het openbaar gebruik gemaakt worden Wifi net zoals dat thuis kan of bij vrienden. Bij de McDonald’s, Starbucks en andere restaurants is het mogelijk om gebruik te maken van Wifi. Het is mogelijk dat het nodig is om een consumptie te kopen om Wifi te kunnen gebruiken. Dit verschilt per locatie. Er zijn daarnaast honderden gratis Wifispots beschikbaar in Nederland.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…