Home Artikelen Apps Uitleg van de wekker op de iPhone

Uitleg van de wekker op de iPhone

2
0

De iPhone beschikt over een handige klok-app met functies zoals een timer, stopwatch en wereld klok. Daarnaast beschikt iedere iPhone ook over een handige wekkerfunctie. Deze iPhone wekker is te vinden in de klok-applicatie. Deze app kan makkelijk worden geactiveerd door onderin het scherm naar boven te vegen en zo het bedieningspaneel op te roepen. Onderin staat een rij met vier knoppen waarvan de twee de Klok-applicatie is. Eenmaal in de klok-app klik je op wekker op de wekkerfunctie op te roepen. Om een nieuw alarm toe te voegen klik je op het plusteken rechtsboven in het scherm. Doormiddel van een tijdroller kan er een gewenst tijdstip worden gekozen voor de alarmfunctie. Vervolgens kun je er voor kiezen dat het alarm van de iPhone wekker wordt herhaald op bepaalde dagen door op herhaal te klikken. Dan kan er worden aangevinkt op welke dagen het alarm moet afgaan.

Instellen van het alarmgeluid
Het alarmgeluid van de iPhone wekker kan worden ingesteld bij geluid. Er is een standaard geluiden lijstje aanwezig maar ook kunnen er nieuwe alarmtonen worden toegevoegd. Er kan een boodschap voor de wekker worden ingesteld onder het kopje label.

Snooze
Voor wie het lastig vindt om snel op te staan is er de Snooze-functie. Deze kan voor de iPhone wekker worden geactiveerd. Het alarm gaat dan na het gekozen aantal minuten nogmaals af. Na het instellen van de wekker klik je op bewaar zodat het alarm wordt opgeslagen. Zodra de wekker bijvoorbeeld in de ochtend afgaat kan je kiezen voor OK of voor snooze om in de ochtend eventueel nog wat langer te blijven liggen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Apps

2 Reacties

 1. Susann Mörchel

  29 mei, 2016 at 07:34

  Hoe kan ik het geluid van de wekker “aanstijgend”. Instellen?

  Reply

  • Redactie

   30 mei, 2016 at 07:38

   Dat is zover ik weet niet mogelijk met de standaard ringtones maar wel met andere clock apps uit de App Store zoals Wake of Rise.

   Reply

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…