Home Artikelen Welke iPhone moet ik kopen?

Welke iPhone moet ik kopen?

0
0
iPhone 14 Family

Door de jaren heen zijn er heel wat nieuwe iPhones uitgekomen. Bijna elk jaar kwam er wel een nieuw model op de markt. Daarnaast zijn er per soort ook nog eens verschillende modellen verkrijgbaar. Zo beschikt de iPhone 14 Pro Max over een veel groter beeldscherm en een betere camera dan een standaard iPhone 14.

Dit maakt het tegelijkertijd ook een stuk lastiger. Want voor welk model kies je? iPhones zijn van nature een goede keuze, maar welke past nou echt bij jou? In dit artikel geven we enkele tips bij het maken van de juiste keuze.

Beeldschermformaat

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een iPhone is het beeldschermformaat. De grootte van de iPhone verschilt per model. Er zijn kleinere en grotere modellen. Als je kiest voor een iPhone met een groter beeldscherm, zal de telefoon zelf logischerwijs ook groter zijn.

Het voordeel van een groter bedieningsscherm is dat je hier veel beter op kunt gamen en video’s op kunt kijken. Daarnaast zien we dat de camera dan meestal ook een stuk beter is. Het voordeel van een kleiner scherm is dat deze dan weer beter met één hand te bedienen is. Daarnaast past deze natuurlijk ook gemakkelijker in je broekzak.

Ben je op zoek naar een iPhone met een kleiner beeldscherm? Dan kun je kiezen voor een iPhone SE, iPhone 7 of iPhone 8. Een gemiddeld scherm zien we terug bij de iPhone 12 mini, iPhone 7 Plus en de iPhone 8 Plus. Met name de latere modellen en de Pro (Max) varianten staan bekend om een echt groot beeldscherm.

Snelheid

Vraag jezelf van tevoren ook af hoe je de iPhone gaat gebruiken. Ben jij iemand die deze hoofdzakelijk gebruikt om te Whatsappen, bellen en social media te checken? Dan volstaat vrijwel elke iPhone. Wanneer je echter ook graag games speelt of video’s kijkt, dan heb je wellicht baat bij een iPhone van hogere kwaliteit en met een hogere snelheid. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het kiezen van een geschikte smartphone.

Budget

Natuurlijk speelt het budget ook een belangrijke rol. Hoeveel wil je maximaal aan jouw nieuwe iPhone uitgeven? Logischerwijs betaal je meer voor de nieuwste modellen. Je kunt een hoop besparen door voor een eerder model te kiezen. Daarnaast kosten de wat grotere en snellere modellen natuurlijk ook meer. Vraag jezelf daarom goed af wat voor jou de beste keuze is.

Welke iPhone de beste keuze is, hangt voornamelijk af van jouw persoonlijke voorkeur. Er is geen goed of fout. Een iPhone staat garant voor hoge kwaliteit en een veilige telefoon met een fijn gebruiksgemak. Alle iPhones zijn even goed, maar de één past wel beter bij je dan de ander.

Als je weet welke iPhone je nodig hebt, kan het ook slim zijn om op zoek te gaan naar refurbished modellen. Dit zijn tweedehands iPhones die volledig gecontroleerd en indien nodig opgeknapt zijn, zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo kun je eenvoudig besparen op de wat nieuwere modellen.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…