Home Artikelen Wi-Fi-assistentie uitschakelen

Wi-Fi-assistentie uitschakelen

0
0

Wi-Fi-assistentie is één van de nieuwe features van iOS9; de laatste update van het besturingssysteem van Apple. Het is een handige feature dat traag internet voorkomt maar er is ook een nadeel. Gebruikers melden dat de datalimiet veel sneller bereikt wordt als Wi-Fi-assistentie ingeschakeld is. Terwijl je denkt dat je internet gebruikt op de iPhone via een Wi-Fi verbinding kan de iPhone ongemerkt overgegaan zijn naar het mobiele netwerk.

Wi-Fi-assistentie

Wat is Wi-Fi-assistentie?

Wi-Fi-assistentie is een feature die de snelheid van een Wi-Fi verbinding vergelijkt met de snelheid van het mobiele netwerk. Als de Wi-Fi verbinding trager is dan wordt er automatisch overgeschakeld naar het gebruik van het mobiele netwerk. De feature voorkomt hiermee dat internet op de iPhone traag is terwijl er een sneller netwerk beschikbaar is.

Wi-Fi-assistentie uitschakelen

Bij de update naar iOS 9 wordt Wi-Fi-assistentie automatisch ingeschakeld. Als je echter merkt dat je snel over de datalimiet gaat als Wi-Fi-assistentie ingeschakeld is dan kun je het uitschakelen. Dit doe je door te gaan naar Instellingen > Mobiel netwerk > Wi-Fi-assistentie. De feature kan hier uitgeschakeld worden.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…