Home Artikelen Wie is Siri?

Wie is Siri?

0
0

Siri is de virtuele assistent voor iOS gebruikers. Door middel van spraak kunnen commando’s worden gegeven aan Siri waarna deze bepaalde taken uitvoert. Apple kocht Siri in 2010 nadat het in eerste instantie ontwikkeld was als een iPhone app. De technologie wordt nu gebruikt in de iPhone, iPad, iPod Touch en HomeKit. Het wordt nog niet gebruikt in OS X op de Mac. Siri is voor lange tijd alleen beschikbaar geweest in het Engels. De spraakassistent is nu echter ook beschikbaar in het Nederlands en veel andere talen.

Introductie van Siri

Het werd voor het eerst gebruikt in iOS 5. Als aparte app had het minder mogelijkheden op de iPhone dan in handen van Apple zelf. Dit zorgde voor een betere integratie met ingebouwde features zoals Mail, Notes, iMessage, Music, Safari, Calendars en meer. De integratie van externe diensten van Google en andere bedrijven werd ook verbeterd.

Verbeteringen aan Siri

In iOS 6 werd Siri compatibel voor de iPad en kreeg het nog meer mogelijkheden zoals het openen van apps, updates plaatsen op Facebook en Twitter maar ook het navigeren via Google Maps. Siri werd in iOS 7 van uiterlijk veranderd, de stem werd anders en er kwamen weer mogelijkheden bij zoals de integratie met CarPlay. In iOS 8 is Siri ook geïntegreerd in HomeKit dat gebruikt wordt voor het automatiseren voor taken thuis.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Brandwerende kluizen: bescherm je telefoon tegen brandgevaar

Brandwerende kluizen zijn essentieel voor het beschermen van waardevolle bezittingen tegen…