Home Artikelen Wordt een iPhone simlock vrij verkocht?

Wordt een iPhone simlock vrij verkocht?

0
0

Het is per iPhone verschillend of deze wel of niet simlock vrij is. De meeste iPhones zijn simlockvrij, het kan gebeuren dat dit echter niet zo is. Bij de aanschaf van een nieuwe iPhone wordt dit vaak wel duidelijk en anders kan hier naar worden gevraagd. Bij een simlockvrije iPhone is het mogelijk om in het toestel gebruik te maken van alle simkaarten van alle providers. De telefoon werkt met iedere simkaart naar behoren, er kan mee worden gebeld en ge-sms’t.

Controleren of de iPhone simlockvrij is
Voor wie al een iPhone in zijn bezit heeft en wil weten of het toestel simlock vrij is, is dit op twee manieren te controleren. De eerste manier om dit te controleren is door de simkaart eruit te halen en een simkaart van een andere provider in het toestel te plaatsen. Lukt het vervolgens gewoon om te bellen/sms’en en internetten met de iPhone, dan is deze iPhone simlock vrij. Voor wie geen andere simkaart bij de hand heeft is er ook een andere manier om te controleren of de iPhone simlock vrij is.

IMEI-nummer
Dit kan aan de hand van het IMEI-nummer. Dit nummer is te vinden onder instellingen, dan algemeen en dan info. Scroll naar beneden en vindt onderaan het IMEI-nummer dat uit 15 cijfers bestaat. Zoek een registry-dienst op internet, bijvoorbeeld http://www.imei.info en maak hier een account aan. Vul vervolgens het IMEI-nummer in zonder spaties en klik op check. Controleer de status door op Free simlock & warranty status check onderaan de pagina te klikken. Dan wordt zichtbaar of de iPhone wel of niet simlock vrij is.

Laad meer artikelen
Load More By Redactie
Load More In Artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Strategisch beheer van bedrijfsapparaten: de rol van IT repair services

In het moderne bedrijfslandschap zijn smartphones onmisbaar geworden voor zakelijke commun…